Methode zwemschool Zwemsation

De zwemmethode is gebaseerd drie principes; rust, structuur & regelmaat.

De regelmaat in de zwemlessen wordt bereikt door het zwemmen op vastgestelde tijdstippen.
De lessen worden op maat gegeven waarbij de nadruk ligt op datgene waar het kind het meeste moeite mee heeft.
Bij twee kinderen is de aandacht verdeeld maar wordt er duidelijk per kind ingespeeld op datgene waar het kind het meeste moeite mee heeft. Dat wil dat er in één les op hetzelfde tijdstip door kinderen verschillende oefeningen worden gedaan.

Door deze manier van werken zal voor elk kind het optimale uit de les worden gehaald. Uiteraard is er ook aandacht voor de overige eisen van het diploma.

Door deze manier van werken, ontstaat er een band tussen kinderen, ouders en zweminstructrice. De instructrice leert de kinderen kennen en is hierdoor in staat in te spelen op persoonlijke behoeften en de manier van lesgeven aan te passen.
Aan de andere kant leren de kinderen en de ouders de instructeur kennen en weten daardoor wat ze kunnen verwachten.

Tevens creëert de instructeur rust en veiligheid door het toestaan van één  toeschouwer per kind tijdens de zwemles. Hierdoor kunnen de kinderen zich concentreren op de lesgever en hun omgeving. Dit verhoogt de veiligheid en de kwaliteit van de zwemles.
De kinderen krijgen 30 minuten actief les, de les eindigt op een leuke en speelse manier. Door deze manier van lesgeven hebben de kinderen altijd iets om naar uit te kijken en zijn ze beter in staat om zich te concentreren tijdens de les.

Zwemsation is een éénmansbedrijf. De instructeur heeft regelmatig overleg met collega-instructeurs over het zwemonderwijs. Door dit overleg kan de instructeur beter op bepaalde situaties ingaan.