Welkom

Heeft uw kind nog steeds zijn/haar zwemdiploma niet of gaat het niet zo goed met uw kind bij reguliere zwemles in grote groepen? Heeft uw kind extra aandacht nodig bij de zwemlessen omdat het bang is of de slagen moeilijk aanleert? Dan kunt u prima terecht bij Zwemsation, een particuliere zwemschool voor Bemmel en omgeving. Uw kind gaat zwemmen in kleine groepen of kan zelfs privé zwemles krijgen.
Kwaliteit van lesgeven, veiligheid en plezier in en om het water staan centraal binnen de zwemschool.

Door middel van rust, regelmaat en structuur creëert Zwemsation een veilige en plezierige omgeving.
Zwemsation biedt de mogelijkheid uw kind te begeleiden in een bepaalde slag dan wel leidt op tot het zwemdiploma A. De zweminstructrice weet ook hoe ze uw kind met extra aandacht op een positieve manier kan motiveren om het zwemmen beter onder de knie te krijgen.

Omdat de zwemles in diep water plaatsvindt zullen de kinderen een kurk dragen, die alleen op verzoek van de instructeur afgedaan wordt.
Wat kunt u bij Zwemsation, zwemschool verwachten.
• Zwemles in kleine groepen, maximaal twee kinderen
• Persoonlijke aandacht
• Differentiatie tijdens de zwemles, dat wil zeggen; ieder kind oefent op eigen niveau in zijn eigen tempo
• Mogelijkheden tot privé zwemles
• Volledig gecertificeerde lesgever met jarenlange ervaring
• Ervaring met kinderen in speciaal onderwijs
• Geen inschrijfgeld

Over Zwemsation

Zwemsation, zwemschool in diep water, is gevestigd in het wellnesscentrum Zensation aan de Plak 52 in Bemmel. De afmeting van het binnenbad is 10 bij 4 m. Het bad heeft zout water. Zwemsation leidt op tot het zwemdiploma A. Uiteraard kan in overleg geoefend worden voor diploma B.

Wie is Eline Bouwmeister

Eline Bouwmeister (1965), instructrice en eigenaresse van Zwemsation, heeft in haar jonge jaren veel aan wedstrijdzwemmen gedaan. Zij zwom bij zwemclub De Ward. Naast haar sportieve zwemcarrière heeft zij 5 jaar zwemtrainingen gegeven. Momenteel werkt zij als zweminstructrice in diverse baden (Bemmel, Huissen en Wolfheze).
Zij heeft bij de NBZ de vereiste diploma’s gehaald. Daarna heeft zij bij de NEBAS-NSG de jaaropleiding gevolgd “Zwemmen voor kinderen met een functiebeperking”. Verder geeft zij babyzwemmen en aquajogging.

Methode zwemschool Zwemsation

De zwemmethode is gebaseerd drie principes; rust, structuur & regelmaat.

De regelmaat in de zwemlessen wordt bereikt door het zwemmen op vastgestelde tijdstippen.
De lessen worden op maat gegeven waarbij de nadruk ligt op datgene waar het kind het meeste moeite mee heeft.
Bij twee kinderen is de aandacht verdeeld maar wordt er duidelijk per kind ingespeeld op datgene waar het kind het meeste moeite mee heeft. Dat wil dat er in één les op hetzelfde tijdstip door kinderen verschillende oefeningen worden gedaan.

Door deze manier van werken zal voor elk kind het optimale uit de les worden gehaald. Uiteraard is er ook aandacht voor de overige eisen van het diploma.

Door deze manier van werken, ontstaat er een band tussen kinderen, ouders en zweminstructrice. De instructrice leert de kinderen kennen en is hierdoor in staat in te spelen op persoonlijke behoeften en de manier van lesgeven aan te passen.
Aan de andere kant leren de kinderen en de ouders de instructeur kennen en weten daardoor wat ze kunnen verwachten.

Tevens creëert de instructeur rust en veiligheid door het toestaan van één  toeschouwer per kind tijdens de zwemles. Hierdoor kunnen de kinderen zich concentreren op de lesgever en hun omgeving. Dit verhoogt de veiligheid en de kwaliteit van de zwemles.
De kinderen krijgen 30 minuten actief les, de les eindigt op een leuke en speelse manier. Door deze manier van lesgeven hebben de kinderen altijd iets om naar uit te kijken en zijn ze beter in staat om zich te concentreren tijdens de les.

Zwemsation is een éénmansbedrijf. De instructeur heeft regelmatig overleg met collega-instructeurs over het zwemonderwijs. Door dit overleg kan de instructeur beter op bepaalde situaties ingaan.